Tryptophan, a hangulatjavító aminosav

A tryptophan hangulatjavító aminosav, sok élelmiszerben megtalálható, a szerotonin alapvető építőeleme. Minél nagyobb mennyiségben található vérünkben tryptophan, annál több szerotonin jut az agyunkba. A tryptophanra különbözőképp reagál a szervezetünk. Hatására a nők inkább nyugodtabbnak, míg a férfiak többsége álmosnak érzi magát.

Nagy mennyiségben nőknél és férfiaknál egyaránt álmosító hatása van. Miután egy szennyezett készletből származó gyógyszer harmincnyolc ember halálát okozta, ezért a szert többé nem lehet vény nélkül vásárolni, így a szénhidrátok segítségével tudjuk a legolcsóbban beszerezni, ugyanis a szénhidrát gyorsítja az agy tryptophan felvételét.

Szénhidrátok: Míg a prozacnak hetekre van szüksége, hogy elég serotonint halmozzon fel, ugyanez egy magas szénhidrát-tartalmú húsnál mindössze percek kérdése. Minél több szénhidrátot fogyasztunk, annál több tryptophan jut a vérbe, tehát több szerotonint termel az agyunk.

Egészséges szuperételKövetkezzen egy példa arra, miként lehet gyógyszerként használni a szénhidrátokat, például azokat amelyek az Aminas Vitalkost-ban találhatók: a Harvard/MIT egyik legfrissebb kutatásában szénhidrátokkal kezelték a menstruáció előtti tünet együtteshez (PMS) tartozó dysphoriát. A kísérlet 245 résztvevőjénél diagnosztizálták a PMS tüneteit. Azok a nők, akik ittak a szénhidrát dextróz és malátacukor (Aminas Vitalkost-nál javasoljuk a mézet vagy a szirupokat) keverékét tartalmazó kísérleti folyadékból, a düh, a depresszió, a zavarodottság és a szénhidrátéhség jelentős mértékű csökkenését tapasztalták a táplálékbevitelt követő 90-180 percen belül.

Az eredmények ugyan nem voltak olyan látványosak, mint egy gyógyszeres terápia esetében, ám lényegesebben kevesebb mellékhatással jártak.

Ha valaki jelentős túlsúllyal rendelkezik, akkor a kis mennyiségben bevitt szénhidrát nem idéz elő jelentős változást a kedélyállapotában. Judith Wurtmann PhD (MIT) kutatásai kimutatták, hogy az elhízott emberek szervezete nem szállítja hatékonyan a tryptophant az agyba.

Vagyis egy kövér emberek hatalmas adag szénhidrátot kell elfogyasztani ahhoz, hogy az agya több szerotonint termeljen. Ezért a komoly túlsúllyal küszködőknek a serotonin készlet felhalmozására más módszereket is igénybe kell venni, akár gyógyszeres kezelést is. Aminas VitalkostAzonban minden egyes leadott kilóval érzékenyebben reagál szervezetünk az ételek gyógyszerjellegű hatásaira, tehát kevesebbet kell majd ennünk, hogy nagyszerűen érezzük magunkat.

A szerotonin szint növelésről itt olvashat bővebben: http://www.aminasvitalkost.hu/szerotonin-szint-noveles

Milyen szénhidrátokat?

Mindig olyan szénhidrátokat fogyasszunk, amelyek lassan szívódnak fel a vérkeringésünkbe, mivel ezek garantálják a hosszan tartó hatást. Ilyen szénhidrátok az Aminas Vitalkost-ban lévő gabonák szénhidrátjai. Az Aminas készítmények a speciális gyártási technológia által, a maximális triptofán és szerotonin szint növelést produkálják. Ilyen módon az emésztési folyamatok során a tryptophan lassan, egyenletesen szívódik fel, s indul el az agy felé. Ezzel elkerüljük a felesleges kalóriákat.

Aminas Vitalkost készítmények

ÚJ GYÁRTÓ! JOBB MINŐSÉG
Az AMINAS név megváltozott.
Az új név: EHLERS

Bio Ehlers Vitalkost
Ribizli-Berkenye-Narancs
13.971 ft
Bio Ehlers Vitalkost
Kakaó-Gesztenye-Mandula
13.971 ft
Bio Ehlers Vitalkost
Tigrismogyoró-Kakaó
13.971 ft
Bio Ehlers Vitalkost
Gyökérzöldségek
13.971 ft
Bio Ehlers Vitalkost
Szuperzöldségek
13.971 ft
Bio Ehlers Vitalkost
Shiitake-Csillagfürt
Csíráztatott gabonából!
17.971 ft
RENDELÉS
VISZONTELADÓKNAK »
Jelentkezzen viszonteladónak itt!

Aminas Vitalkost mellé Hölgyeknek:
Zafír Barátcserje kapszula: PMS, Meddőség és klimax problémákra Barátcserje kivonat.